I LOVE YOU SOOOO MUCH BABY

Wednesday, 25 January 2012

hApPy NyA !!! hEhE~~'!!

as salam semua :)..aq ary nie nk cite sikit ttg pengalaman aq p amali motor ari nie kat PSM KEMAMAN huhu..
pada pukul 8.13 minit pagi aq sapai kat depan pintu PSM KMN ..aq pun masuk dan trus p cop jari untuk menjalan kan amali motor pada pagi tu ahah...dan juga aq ad sowg kawan nma nya hadi dia un buat amali sama ngak ngan aq dan juga special punya kawan aq sowg ag aq pggl dia Makcik je..ahaha...makcik nie perh cool gile...makcik nie mmg stu kepala ngan member aq yg lain la...stu ag makcik ni suka bercerita dan juga peramah owg nya..umur nya ialah 41 tahun..dia ambik lesen kereta dan juga motor sama la ngan aq jugak...hehe:)

pada pg tu lpas je cop jari tu akak kerani tu bg nombor plat motor yg akn kita owg pandu pergi ke litar motor lah...kita owg un apa lagi sesudah je dapat nombor plat motor tu aq sempat ag bertanya kan kerani tu.."dah akak kunci nya mna ?mcm mna saya nk start akak?..tetiba akak2 yg lain suke lak..pada mula nya hairan jugak aq..rupe2 nya kunci motor mmg dah melekat kat suis motor...kunci pada motor xan bole keluarkan begitu sahaja...ahah...aq dan member yg lain mula la perjalanan pergi ke litar motor tu..kan...lps tu kita owg parking kat tmpt yg disediakan da la an..eheheh..

aq dan yg lain un ddk kat pondok berhampiran litar motor tu la...pastu ad cg sowg mai dia ckp "ok,yg sape amali xyah bergerak drpd tempat ddk masing2...yg pergi kat pondok hujung sana cume calon2 yg sudah ad lesen L'..aq masa tu xgerak un cume yg lain je gerak ahahah...aq un still je ddk kat situ je lah...lps beberapa puluh minit dia menerang kan kegunaan litar motor nie cmna nk pusing angka 8 dan sebagainya lah..aq un angguk2  je lah ahah...

lps tu da habis beri ceramah sikit dia un suh semua calon2 amali naik motor masing2 pastu mule kan latihan percubaan..ahha..nie nk gelak nie ahah..first sekali makcik tu yg mule kan pastu aq dan yg lain2...sebenar nya aq yg suh makcik tu p buat dulu bb kat situ dia sowg je yg terlampau mude la kate kan ahahahaha...

tibe time aq mula ..aq un masuk angka 8 tu ok je cantek je..pastu pegi pulak ke titian ...yg nie lah aq paling lemah sekali ..betul2 cukup 3 kali baru aq bole imbangkan badan aq kat titian tu..betul lah kate owg ea...kat titian nie lah ramai yg gagal masa test JPJ ergghh...mintak2 aq lulus la iye buat ngan JPJ 6t..FUHHH!!!..

tapi selepas amali pg tadi lps cop ibu jari untuk check out balik ..kerani tu ad bagitau kat aq..lesen kamu akn diproses selama 2minggu sahaja lagi...aq un ap lagi huuureeyyyy..laa..ahahaha...aq rase aq akn dpt lesen L kereta & motor serentak xsilap..sbb aq buat kedua-2 amli kereta ngan motor pada minggu yg sama ..hureyy..heheheh...pastu akak kerani tu ad ckp siap lesen L 6t dia akan call kat nombor henfon aq ..heheheh...

ad lesen L nieh leh la aq p merayap sowg2 hehehehe...p aq akn ajak member2 aq juga yg ad lesen L & juga P..hehehe...pape un aq banyak berharap semua urusan aq mintak2 la berjalan ngan lancar nya kan...hehehe..
yg paling aq takut masa nk test kereta ngan JPJ 6t perh..mintak2 la aq lulus sekali je...perh klu terkandas bayar ke JPJ RM 100 tuh...mna nk cari ..erhh..da la lesen mahal da nih ..fuhh..aq akn berusaha sapai aq bole buat...xkire ap jua badai melanda aq..aq akan ttp berdiri teguh untuk mencapai kejayaan dalam hidup aq sendiri...hehehehe..

##sapaikatsinisajalahperbincangankitanya..hehehehe##

No comments:

Post a Comment